marți, 19 noiembrie 2013

Sfaturi Utile Frigidere, Combine Frigorifice, Congelatoare

      Atunci cand transportati  frigiderul este bine sa se faca in pozitia verticala, daca este nevoie sa fie aplecat sau culcat (bine ar fi sa evitati asta), acest lucru sa se faca cu usa in parte de jos.
       Frigiderul trebuie sa stea departe de surse de caldura (aragaz,balcoane sau ferestre unde bate soarele direct pe el) si nici in zone unde temperatura scade sub 7 grade Celsius (la frigiderele cu autodezghetare).
      Nu dezghetati fortat gheata cu obiecte ascutite,riscati strapungerea elementului de racire (vaporizatorul) si implicit pierderea freonului.
     Frigiderul are in spatele lui sau in peretii laterali un gratar (condensator), cu ajutorul caruia se face transferul de caldura.Cu cat ventilatia de aer la acest condensator este mai buna cu atat racirea in frigider se realizeaza mai repede.De aceea incercati sa lasati minim 10 cm distanta fata de pereti.


     Periodic (la cel putin 3-4 luni) la frigiderele cu autodezghetare turnati 40 - 60 ml de apa cu otet pe scurgerea  din frigider se gaseste pe peretele din spate in interior, in timp din cauza vaporilor de apa proveniti de la alimente in procesul de racire, acestia se depun sub forma de gheta, apoi topindu-se pe peretele frigiderului, curg pe acea gaurica. In timp ea se infunda datorita formarii pe furtun de mucegai, obturand scurgerea.


Cand scoateti frigiderul din priza si el se afla in timpul functionarii, nu il introduceti imediat in alta priza sau la loc, lasati-l minim 15 min. frigiderul scos din priza si dupa aceea il bagati din nou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca doriti sa ne intrebati ceva sau aveti o problema folositi acest formular.

Postări populare