luni, 2 decembrie 2013

Cum functioneaza Frigiderul Dumneavoastra sau orice alt Agregat frigorific


Cum functioneaza Frigiderul , Combina Frigorifica, Congelatorul-  In exteriorul frigiderului functioneaza compresorul notat cu 1 compresorul este actionat de un motor electric care consuma energie sub forma de curent electric si o transforma in lucru mecanic asupra fluidului frigorific care este sub forma gazoasa, marindui presiunea si conform principiilor TD ii creste si temperatura prin comprimare.


-  Fluidul frigorific patrunde in condensator la presiune si temperatura ridicata unde incepe sa cedeze caldura.

 Caldura q circula dinspre  gazul aflat la temperatura  ridicata la o temperatura mai coborita din jurul condensatorului . Acest lucru face ca gazul aflat la o temperatura mare sa condenseze intr-un lichid (miscarea moleculelor de gaz este incetinita ce permite refacerea legaturilor moleculare specifice starii lichide). Lucrul mecanic facut de catre compresor asupra gazului este urmat de o transformare de stare de agregare (gaz—lichid) in cadrul unei reactii cu cedare de caldura.  
-  Lichidul  frigorific  trece prin  ventilul de laminare sau capilar iar din cauza expansiunii, temperatura lichidului este scazuta in acelas timp si presiunea .Temperatura este inferioara celei existente in interiorul agregatului frigorific
La intrarea în vaporizator  titlul vaporilor umezi, este de cca. 85…15%. Această stare poate fi considerată cea de ieşire a agentului frigorific din dispozitivul de laminare.
Ponderea vaporilor în amestecul cu lichidul creşte continuu, de la intrarea spre ieşirea agentului frigorific . Astfel cantitatea de lichid din ţeavă scade continuu, iar cantitatea de vapori creşte permanent.
Vaporizarea propriu-zisă se încheie odată cu schimbarea stării de agregare a ultimei picături de lichid in gaz.
Pe toată durata procesului de vaporizare , temperatura rămâne constantă, la valoarea temperaturii de vaporizare t0, iar vaporii de agent frigorific sunt saturaţi şi se găsesc în echilibru cu lichidul, care de asemenea este saturat.
-  Transferul caldurii din zonele cu temperatura mai mare (unde sunt alimentele)  spre circuitul de racire , reduce temperatura din frigider .Energia absorbita sub forma de caldura invinge fortele de atractie dintre moleculele fluidului frigorific favorizind vaporizarea acestuia.


-  Cind tot lichidul de racire a vaporizat ciclul se va repeata iar acesta este controlat de termostat iar cind va sesiza ca temperatura de racire a ajuns sub cea setata opreste frigiderul si invers porneste compresorul frigiderului.

  Echipa www.servicefrigider.ro Bucuresti va multumeste iar daca aveti orice problema cu agregatul dumneavoastra frigorific nu ezitati sa ne contactati la:
Telefon: Cosmote 0784703865 ; 
                   Email: frigidereservice [@] gmail.com ;
                    www.servicefrigider.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca doriti sa ne intrebati ceva sau aveti o problema folositi acest formular.

Postări populare